Een merk zonder merkidentiteit, is als een lichaam zonder hart.

Het functioneert niet.

Elk mens is uniek. We hebben allemaal onze eigen, speciale, innerlijke en uiterlijke kenmerken waaraan anderen ons herkennen. Niemand is exact zoals jij en dat is fijn, want als we allemaal op elkaar zouden lijken, dan werd het wel heel moeilijk om onszelf van anderen te onderscheiden. Hetzelfde geldt voor een merk. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende merken op de markt dat het steeds moeilijker wordt om als merk op te vallen. Merken, producten en diensten gaan meer en meer op elkaar lijken, waardoor het steeds lastiger wordt om een plek op de markt te vinden. Het hebben van een onderscheidende merkidentiteit kan ervoor zorgen dat jouw merk opvalt tussen alle andere merken. En dat is precies wat je wilt, toch?

Een merkidentiteit kun je zien als de kern van een merk. Het is de kern die ervoor zorgt dat alle andere aspecten, zoals de visuele identiteit, communicatie en marketing van een merk, kunnen functioneren. De merkidentiteit is wat ervoor gaat zorgen dat jouw merk uniek is, je geeft namelijk een persoonlijkheid aan je merk. En zoals je misschien wel weet, heeft elke persoonlijkheid karakteristieke elementen die een unieke combinatie vormen. Dit is dus “the magic saus” om jouw merk te laten opvallen.

Is een merkidentiteit essentieel voor JOUW merk?

Hoogstwaarschijnlijk wel. Je bent vast een ontzettend ambiteuze ondernemer, je hebt grote dromen en een doelen voor jouw merk. Deze ongekende passie voor wat jij doet, kun je ook overbrengen in jouw merk middels het uitwerken van een merkidentiteit. Dit creëert consistentie binnen jouw merk wat zorgt voor vertrouwen bij jouw doelgroep. Niet alleen is het handig voor jouw klant om te weten wat ze kunnen verwachten, maar het is ook handig wanneer je zelf even de weg kwijt bent en herinnerd moet worden aan waar jouw merk nou eigenlijk voor staat.

Jouw passie en gedrevenheid, vertaald naar een verpletterende merkidentiteit gáát een goede indruk achterlaten bij jouw ideale klant. Wanneer je merkidentiteit klopt, zul je merken dat alle andere stukjes van de puzzel ook op zijn plek zullen vallen. Pas dan kun je investeren in marketing en advertising en ook écht wat bereiken. Wij zijn er klaar voor, jij ook?

Hi, ik ben Melissa!

jouw grafisch vormgever

Ik kan niet wachten om voor je aan de slag te gaan! Zullen we binnenkort samen een koffietje drinken? Ik hoor graag jouw visie is!